Permanent Hårborttagning med IPL och diatermi/epilering


Har du generande hårväxt i ansiktet eller på kroppen? Hudvårdscenter har över 10 års erfarenhet av IPL tekniken.


IPL står för intensivt pulserande ljus. Ljuset absorberas av melaninet, pigmentet i hårstrået och leds ner i hårsäcken. Ju mer pigment som finns i hårstrået ju effektivare blir behandlingen. Måltavlan är groddcellerna som är ansvariga för hårväxten. Hårsäckarna hettas upp till 70 C under en bråkdels sekund varpå de koagulerar och dör. De hårsäckar som befinner sig i växtcykelns tillväxtfas är nu förstörda. Därmed kan inte nytt hår återbildas. IPL är att föredra vid större områden samt tät, pigmenterad hårväxt i ansiktet. Vid glesare hårväxt och mindre behandlingsområden är Diatermi /Epilering att föredra. Likaså på hårstrån som saknar pigment där IPL inte kan ge resultat.

Läs mer om hårborttagning och priser under "IPL" ovan.


Diatermi/Epilering. Den metoden innebär att man värmer upp kroppsvävnad med hjälp av växelström av hög frekvens. Man för in en mycket tunn diaterminål ner till hårsäcken varpå man tillför högfrekvent växelström. Med hjälp av värmen eliminerar man näringstillförseln varpå anlaget förstörs. En klassisk, mycket effektiv metod som används på mindre områden ex ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn men även runt bröstvårtor. Och hårstrån som saknar pigment som inte kan behandlas  med IPL.

Läs mer om hårborttagning med diatermi/epilering och priser under "Diatermi" ovan.


Vid ditt första besök diskuterar vi vilken metod som skulle vara mest effektiv för just dig, både resultatmässigt och ekonomiskt.


Varmt välkommen för en kostnadsfri konsultation!