IPL- Intensivt Pulserande Ljus (Intensive pulse light)

Hur påverkar ljuset hårsäckarna?

Ljuset säker sig till pigmentet som finns i hårstrået och omvandlas till energi som värmer upp hårsäcken och de kringliggande groddcellerna. När värmen har nått 70 C koagulerar proteinerna och hårsäcken dör. Mängden pigment som finns i hårstrået avgör behandlingens intensitet. Det är därför lättare att behandla mörkare hårstrån än ljusa. Vid blonda hårstrån är möjligheten 50/50 och resultatet blir likvärdigt som vid mer pigmenterade hårstrån.

Hur går behandlingen till?

Området som skall behandlas rengörs och en kontaktgelé appliceras i tunnt lager. Ljuselementet på handenheten sätts i direkt kontakt med huden och en ljuspuls aktiveras. Pulsen varar under bråkdelen av en sekund och ses som en intensiv ljusblixt. Pulsen upplevs som ett snabbt stick. Känslan är beroende på mängden pigment i hårstrået, mer om det är rikligt med pigment och mindre vid ljusare pigment. Ljuselementet flyttas i jämt mönster över hela ytan som ska behandlas och nya ljuspulser aktiveras med 1-2 sekunders mellanrum

Vad händer efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen uppstår en lätt rodnad runt varje hårstrå som en reaktion på värmeökningen. En lätt svullnad runt varje hårstrå kan ibland också ses. Denna rodnad och svullnad lägger sig inom kort och är en normal reaktion. Hårstråna kan ibland lossna direkt ur hårsäcken eller så lossnar de inom ca 14 dagar. Om de lossnar direkt eller efter ett tag är inte avgörande för slutresultatet.

Hur många behandlingar behövs?

Behandlingarna, ska för bästa resultat, upprepas så att behandlingarna följer hårväxtens tillväxtfaser. De varierar något beroende var på kroppen hårstråna sitter men behandlingen bör upprepas inom 8 veckor. Tätare intervall vid kraftigare hårväxt i ansiktet och längre intervall i senare skede av behandlingen eller vid hårväxt i långsamt växande områden.

Restriktioner efter och mellan behandlingarna?

Efter behandlingen ska stark solexponering och solarium undvikas. De hårstrån som inte lossnar självmant i behandlingen får inte under några omständigheter vaxas eller plockas bort med pincett eller på nåt annat sätt avlägsnas. Endast sax, rakhyvel eller hårborttagningscreme för att korta längden på hårväxten/återväxten får användas mellan behandlingarna.


Kontraindikationer?

Behandlingen utförs inte på mörkare leverfläckar eller tatuerad hud. Har du psoriasis, diabetes, eksem, dermatit eller annan hudsjukdom bör du kontakta din läkare innan behandling för rådgivning. Mediciner som ger ökad ljuskänslighet gör att behandling är olämplig. Likaså epilepsi pga det starka ljuset.


Vem kan behandlas?

Det finns inga begränsningar vad gäller behandlingsområde, utan fungerar lika bra i ansiktet som på kroppen. Dock kan det skilja på behovet av antal behandlingar och behandlingsintervallen då växtcykeln skiljer sig på olika delar av kroppen. Avgörande kriterier för hur många behandlingar som behövs är b la.  hudens /hårets pigment samt hårstråets tjocklek. Med IPL gäller generellt att ju mörkare hår och ljusare hy, desto snabbare och bättre resultat. Flera behandlingar krävs då inte alla anlag är i aktiv tillväxtfas samtidigt utan växer "omlott" i 3 olika faser: tillväxtfas- övergångsfas och vilofas. Antal behandlingar går ej att förutse då varje människa är unik men generellt så är snittkunden nöjd vid 6-8-10 behandlingar.

Rek. intervaller mellan behandlingarna:
Ansikte 4-6 veckor
Kropp 6-8 veckor
Ben, rygg 8-10 veckor

Priser Ansikte:
Hakspets     600:-/gång
Överläpp     700:-/gång
Haka & överläpp     1000:-/gång
Haka/käklinje   900:-/gång
Haka/hals       1100:-/gång
Kinder       900:-/gång
Hela ansiktet    1500:-/gång

Priser Kropp:
Armhålor     1000:-/gång
Bikinilinje        1000-2000:-/gång
Brazilian       2200:-/gång
Underben/Lår       2500-3500:-/gång
Hela Ben + Bikini     4200-5900:-/gång
Navelsträng       700:-/gång
Armar 3/4       1600-2700:-/gång
Bringa       1900-2500:-/gång
Mage         1900-2500:-/gång
Svank/Skuldror    1900-2500:-/gång
Hela Ryggtavlan  3700-4900:-/gång
Axlar          1500:-/gång

För fler priser kontakta oss.

Erbjudande klippkort

  • Köp 3 behandlingar & få den 4e på köpet!
  • Alltid 20% rabatt efter 4e behandlingen


Med reservation för eventuella  prisändringar.